Πως αντιδράτε σε κάθε τι καινούριο;

Στο άγνωστο που εμφανίζεται ξαφνικά και σας τρομοκρατεί;

Ο φόβος είναι το κυρίαρχο συναίσθημα ή η επιθυμία να μάθετε τι κρύβεται πίσω από αυτό που σας τρομάζει, μπορεί να νικήσει τα πάντα;

Πριν λίγες μέρες δώρισα στα παιδιά μου το βιβλίο ‘Το Κάτι τι;’ και τολμώ να πω πως εντυπωσιάστηκα από τα μηνύματα που τους πέρασε!

Οι ήρωες του βιβλίου ανταποκρίνονται στο 100% στους χαρακτήρες που συναντάμε στη καθημερινότητα μας. Η τολμηρή Μελίνα, η φιλότιμη Ράνια, αλλά και ο καχύποπτος Φώντας είναι μερικοί από αυτούς.

Η αγαπημένη μας συγγραφέας Μαρίνα Γιώτη πρόσθεσε ακόμα ένα διαμάντι στο χώρο του παιδικού βιβλίου.

Νομίζω πως αξίζει να τη γνωρίζουμε λίγο καλύτερα και να δούμε, τέλος πάντων, ποιος κρύβεται πίσω από αυτή τη χαρούμενη Μελισσούπολη!

Μαρίνα πες μας, πως αποφάσισες να ασχοληθείς με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων;

Αγαπώ τα παιδικά βιβλία από μικρή. Σπούδασα οπτική επικοινωνία και εικονογράφηση στην Αμερική και δούλεψα 15 χρόνια στη διαφήμιση, όπου εξασκήθηκα να φτιάχνω μικρές ιστορίες με ουσία. Πάντα ήθελα να δημιουργήσω τα δικά μου βιβλία και έγραφα βάζοντας, όπως οι περισσότεροι, αυτό το όνειρό μου στο συρτάρι. Όταν όμως γεννήθηκε η κόρη μου, αστείρευτη πηγή έμπνευσης και καταλύτης μεγάλων αλλαγών, αποφάσισα να κάνω το όνειρό μου καθημερινότητα.

 

Ποια ήταν η πηγή της έμπνευσης σου για το βιβλίο ‘Το κάτι τι;’

«Το Κάτι τι;» είναι το δεύτερο βιβλίο της σειράς «Μελισσάκια στα Θρανία», μια σειρά που πραγματεύεται θέματα Αγωγής του Πολίτη και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Μετά το «Δώσε Λύση στο Μελίσσι» που μιλήσαμε για τις εκλογές, τα μελισσάκια επιστρέφουν με νέες περιπέτειες, όπου αντιμετωπίζουν αυτό το άγνωστό κάτι που έρχεται να τους ταράξει τη ζωή. Είναι μια πρωτοποριακή σειρά που μιλάει σε παιδιά 4-8 ετών για κάποιες θεμελιώδεις αξίες. Η ιδέα ξεκίνησε από μια συζήτηση με την υπεύθυνη έκδοσης των εκδόσεων Διόπτρα για τα θέματα, τα οποία θα έπρεπε να συζητάμε με τα παιδιά σήμερα, ώστε να υπάρχει ελπίδα για τον πλανήτη αύριο.

 

Βλέπεις τον εαυτό σου σε κάποιον από τους ήρωες του βιβλίου;

Δεν το είχα σκεφτεί… θα ήθελα να είμαι η Μελίνα, αλλά μάλλον είμαι η Ράνια η Παραμάνα. Είναι η δασκάλα. Φροντίζω για όλους και πιστεύω ότι με την αγάπη μπορώ να τα λύσω όλα.

 

Τι μήνυμα θέλεις να περάσεις στους μικρούς μας φίλους μέσα από το βιβλίο σου; 

Να σέβονται τους άλλους, τον εαυτό τους και το περιβάλλον γύρω τους. Να αντιμετωπίζουν το άγνωστο με ψυχραιμία και να βάζουν το τετραπέρατο μυαλό τους να δουλέψει, ώστε να βρίσκουν λύσεις σε ό,τι αντιμετωπίζουν.

Το βιβλίο ‘ Το Κάτι τι; ‘ κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

 

Written by Alina Atmatzidou

Leave a Comment