Μία εύκολη συνταγή για σπιτικό ραβανί, με σίγουρη επιτυχία από τη φίλη της σελίδας Δέσποινα Γουρτζελά.

Υλικά :

6 αυγά

1 βανίλια

Ξύσμα από 1 λεμόνι

1 φλιτζάνι φαρίνα

1 φλιτζάνι σπορέλαιο

1φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκου baking powder

Σιρόπι :

3 ποτήρια ζάχαρη

3 ποτήρια νερό

1 ξυλάκι κανέλας

Λίγο γαρύφαλλο

Εκτέλεση :

Αρχικά χτυπάμε τη ζάχαρη με το λάδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Τέλος προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιήθεί.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30′.

Για το σιρόπιασμα το ραβανί πρέπει να είναι κρύο και το σιρόπι καυτό.

Αφού σιροπιάσουμε το πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο.

Η Δέσποινα μας προτείνει να το σερβίρουμε με παγωτό βανίλια!

Ευχαριστούμε!

cover page paraschosaxiotis.gr

Written by Alina Atmatzidou