Τα χείλη μας είναι εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες όλες τις εποχές του χρόνου.

Ο αέρας, το κρύο αλλά ακόμα και οι ακτίνες του ήλιου, επηρεάζουν την ευαίσθητη περιοχή των χειλιών μας και το αποτέλεσμα είναι… χείλη σκασμένα, αφυδατωμένα και σε κάποιες περιπτώσεις ξεφλουδισμένα.

Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο τραγικά όσο φαίνονται.

Παρακάτω σας έχω 3 tips, τα οποία αν τα ακολουθήσετε τα χείλη σας θα παραμένουν ενυδατωμένα ακόμα και τις πιο κρύες μέρες.

1. Απολέπιση χειλιών τουλάχιστον 2 φορές το μήνα

Υπάρχουν αρκετά προ’ι’όντα στα φαρμακεία κατάλληλα για την απολέπιση των χειλιών σας. Αν όμως είστε τύπος που σας αρέσουν οι ‘σπιτικές’ συνταγές, αρκεί να ανακατέψετε λίγη ζάχαρη με μία κουταλιά μέλι. Στη συνέχεια απλώστε το μείγμα στην περιοχή των χειλιών και κάντε κυκλικές κινήσεις με μία οδοντόβουρτσα.  Τέλος ενυδατώστε τα χείλη σας.

2. Επιλέξτε ένα καλό ενυδατικό προ’ι’όν

 

Η Skouras Cosmetics έχει φέρει επανάσταση στο χώρο των ενυδατικών προ’ι’όντων που προορίζονται για τα χείλη με την συλλογή Lip Smacker. Το Lip Smacker είναι ένα ιδιαίτερο, απολαυστικό, αρωματισμένο βάλσαμο, για να διατηρήσετε τα χείλη σας  ενυδατωμένα όλη την ημέρα. Θα τα βρείτε σε υπέροχες συσκευασίες εμπνευσμένες από τη disney, τη coca cola κ.α.

3.  Αποφύγετε τα ματ κραγιόν

Όποιος τα έχει χρησιμοποιήσει γνωρίζει πολύ καλά ότι αφυδατώνουν ακόμα περισσότερο τα χείλη μας!

Τις πολύ κρύες μέρες  επιλέξτε ένα πιο ενυδατικό κραγιόν.

Φροντίζοντας τα χείλη σας βελτιώνετε την εικόνα του προσώπου σας. Ακολουθήστε τα τρία βηματάκια και πείτε ‘Αντίο’ στα σκασμένα χείλη μια για πάντα!

Written by Alina Atmatzidou

Leave a Comment